ساختمان کاروانسرای هماشهر در سال ۱۲۹۷ ه.ق توسط استاد غلامحسین زید آبادی بنا گردید که زمین این کاروانسرا موقوفه آقا سید هدایت از اهالی سعادت آباد است که از روی کتیبه ای که بر سر در این بنا گماشته شده است گواهی میدهد که هدف از تاسیس این بنا رفاه حال مسافران راه کرمان سیرجان و جهت استراحت و نگهداری از اموال و حفظ آنها بوده است.
هماشهر شهری در بخش پاریز شهرستان سیرجان استان کرمان ایران است. با تصویب وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی و بنا به پیشنهاد وزارت کشور، روستای سعادت آباد پس از تجمیع با روستاهای حسینآباد، یحیی آباد، دهنو و دولتآباد از توابع بخش پاریز شهرستان سیرجان در استان کرمان به شهر تبدیل شد و به عنوان شهر هماشهر به نقشه تقسیمات کشوری اضافه شد.
پیشینهٔ سعادت آباد هنوز دقیق آشکار نیست اما تا چند دهه پیش آثار قبرستان زردشتیان در آنجا هنوز برجا بود که اهالی به آن «گور گبرا» میگفتند. کاروانسرای سعادت آباد مربوط به دورهٔ شاه عباس اول است. سعادت آبادچندین قنات داردو اقتصاد آن کشاورزی و بر پایهٔ کشت گندم و محصولات درخت بادام است. معماری کویری سعادت آباد ترکیبی از معماری آجر محور و کویری کرمان و یزد و معماری سنگ محور نقاط کوهستانی بود. خانههایی با ایوان و سقف گنبدی آجری و دیوارهایی از جنس خشت با پایههایی سنگی. اما متأسفانه پس از انقلاب این معماری رو به فراموشی است و حتی بناهای زیبای قدیم آن مانند حمام قدیم و خانهٔ حاج علی اکبر حکیمی پور ویران شد و خانهٔ قدیمی فائزیها نیز در حال ویرانی است. گفتنی است که از قدیم به سعادت آباد و روستاهای اطراف آن «قهستان» میگویند که به معنای «کنار کوهستان» است.